zondag 23 februari 2014

Louisa!

Fier. Een beetje wel, dat moet ik toegeven. Héél fier zelfs. Mijn eerste échte patroontje en ik kan er mijn ogen niet vanaf houden.

Louisa, dat is liefde op het eerste zicht. Nochtans ben ik niet zo'n retro-liefhebber, maar dit patroon sprak me zó aan dat ik er op geen enkele manier aan kon weerstaan.

Oorspronkelijk had ik een ander stofje in gedachten want ik was eigenlijk van plan om deze Louisa te maken. Maar omdat het stofje op dit moment overal uitverkocht is (grrrr!) kreeg ik een fantastische ingeving.
Ik had namelijk eens een giveaway gewonnen bij háár, en laat dit stofje hier nu perféct voor dienen! 

Het maken van Louisa was niet zo eenvoudig als ik gedacht had. Het was ook niet moeilijk, maar het bood wel enige uitdaging. De knopen recht krijgen bijvoorbeeld (hoe simpel dat ook lijkt, ik moest de knoop er maar liefst  4(!) keer aanzetten voor hij eindelijk goed zat!). Of tricot en katoen aan elkaar naaien, bleek ook niet zo eenvoudig, want ja: tricot rekt, en katoen niet. Dus het was vooral héél voorzicht stikken. 

Maar, het resultaat is er. En ik ben fier. Het is nog wel wat aan de ruime kant, maar mijn dochter groeit er wel in. En dan zit het kleedje als gegoten!


patroon: Louisa dress van Compagnie-M
stof: veritas en punto di roma
voering: popeline geel
knopen: veritas

8 opmerkingen: