zaterdag 4 oktober 2014

Visgraten en matroesjka's!

Ik had het gisteren al beloofd, ik moet dringend opnieuw werk maken van mijn naai-updates!

Had ik alles netjes bijgehouden deze zomer dan had er geen enkel probleem geweest maar je kent dat wel...  je hebt eens geen goesting om de blog te updaten.. en voor je het weet sta je 3 naaisels achter.. en plots een stuk of 10 ... tja, en dat vraag dus best veel werk hé, om dat allemaal op mijn blog te krijgen! ;-)

Maar: we beginnen opnieuw bij het begin - dus laat ik beginnen met mijn 2 meest recente creaties: 

De vissentrui en het matroesjka-rokje!

Het stofje van de vissentrui ligt nu al meer dan een jaar in mijn bak, en gezien ik een offensief begonnen ben om al die stofjes eens te verwerken, zodat er niet alleen meer PLAATS komt in mijn bak, maar ik ook eens aan een reeks NIEUWE stofjes kan beginnen. Ik zou namelijk dolgraag wat meer focussen op designerstofjes maar zolang mijn bak uitpuilt met honderden andere stofjes, tja, dan moet ik nog maar wat geduld hebben hé! 

Terug naar de vissentrui. Een patroontje van de laatste Ottobre zijnde de Ottobre 04/2014  met leuke opvallende details in de vorm van een opstaande hals en leuke contrasterende drukknoopjes. 
Me likes! 

En als je de kaptrui van de SVDHZ al gewend bent, dan is deze evengoed in een wip en een knip geklaard. Al was het even zoeken hoe dat precies zat met dat beleg in de kap, maar uiteindelijk wijst het zichzelf wel uit als je doorhebt dat het dient als versteviging voor de drukknopen :)


patroon: Ottobre 04/2014
stof: tricot (weet niet meer welke webwinkel, sorry)
knopen: kamsnaps


Ook grote zus kreeg vorige week een nieuwe toevoeging aan haar garderobe: namelijk een in-een-half-uurtje-klaar-rokje! Zus begint eindelijk (hoera!) na een jaar stilaan opnieuw wat diversiteit in haar garderobe te brengen waardoor ze plops opnieuw rokjes begint te dragen ipv ALLEEN MAAR kleedjes. En dus was het dringend nodig om een rokje te voorzien in een maatje groter dan de andere rokjes in de kast, gezien zus ondertussen uiteraard ook gegroeid was sedert ze een rokjesweigeraarster werd. 

En plots passeerde dit matroesjka-stofje voor mijn neus. En daar ik met 25cm al meer dan voldoende had (zó groot is zus gelukkig nog niet) ben ik trots te zeggen dat ik voor ca. 5€ alweer een prachtig rokje in de kast heb liggen. 

patroon: rimpelrokje
stof: tweedehands

En supersimpel rimpelrokje op volledige stofbreedte met een bruine boordstof en afgewerkt met een rolzoompje op de overlock. Dit was écht een supersnel-klaar rokje, leuk leuk! 

2 opmerkingen:

  1. Mooi! Het moeten niet altijd designerstofjes zijn, ik vind deze zeker ook leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai Claudia, zo leuk. Vooral die kaptrui, die zou hier ook een megasucces zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen