maandag 27 oktober 2014

Over het Femma weekend, de retrojurk, de weekendtas van Singer, én de Vinktas!

Er was eens.. lang geleden, in juni geloof ik... een aankondiging voor een naaiweekendje. Van Femma. Femma, daar had ik zo wel eens van gehoord, dat was zoiets als de KVLV, voor oudere dametjes, toch?

Maar het ging over een naaiweekendje, een heel weekend nog wel! Ik zag het woord workshops, ik zag het woord naaien en ik zag het woord thermen. Mijn interesse was gewekt.Even later ontdekte ik dat het eerste weekend in no-time was uitverkocht. En toen bleek dat er fijne dames waren zoals zij en zij die er ook aanwezig gingen zijn, was ik óók verkocht. En zo jammer dat ik dat vond, dat het uitverkocht was.

Toen bleek dat er even later een nieuw weekend werd georganiseerd, verlengd wegens groot succes zeg maar.

"Liefste man, zie jij het zitten om een héél weekend lang voor de 3 kindjes te zorgen zodat ik kan naaien, naaien en niks anders dan naaien, met wildvreemde vrouwen, en als het kan ook nog naar de thermen en naar een rommelmarkt ga? Terwijl jij de kindjes 3 dagen lang entertaint?"

"Ja hoor, dat doe ik met veel plezier. Ga jij maar, en geniet ervan!"

Ik wist niet welk antwoord ik precies verwacht had, maar dit toch niet :)

En toch was het zo. Manlief kreeg een megadikke knuffel en even later volgde de mail richting Femma, en niet veel later was alles in kannen en kruiken. Wiiii, hoe blij kan je zijn :)

De zomer passeerde... en plots werd het oktober. Want ja, tijd vliegt met 3 bengels in huis, dat hoef ik je vast niet te vertellen!

Stress kreeg ik, want er moest nog vanalles gebeuren. Er moest stof gekocht worden en patronen getekend. Er moest een weekendtas afgewerkt worden in de naailes. Er móest (en zou) nog een Vinktas afgewerkt worden, ah ja, ik moest uiteraard al mijn stofjes en fournituren in stijl vervoeren, toch? Andere projectjes -ah ja, er moest eens tijd overschieten, oh ironie- werden ook voorbereid.


En toen was het zover. Het Femma weekend stond voor de deur! Ik ging... en genoot. Enorm. Het was zalig. Nochtans deed ik niet veel méér dan naaien. En babbelen. Het schoot allemaal niet zo goed op zoals ik wou, maar dat deerde me niet. Ik kon uren aan een stuk doen wat ik het liefste deed. Ik liet de thermen voor wat ze waren. Ik liet de rommelmarkt voor wat ze was. En naaide, en lockte, en babbelde. En nam op tijd en stond een welverdiende pauze. Er kwam zelfs een polonaise aan te pas, maar daar wijd ik verder niet over uit.


En uiteindelijk kwam hét moment suprème: de laatste hand aan mijn Heerlijke Femma Retrojurk! En ze past, perfect! Ik voel me er zo mooi en elegant mee. Heerlijk, precies wat de jurk beloofde :)

Volledig gevoerd en -naar mijn gevoel- perfect afgewerkt, enkel bij de voering ging ik licht de mist in, maar dat geheimpje hou ik voor mezelf.


Patroon: Heerlijke Retrojurk uit het Grote Femma Naaiboek
Stof: CGDesign bij Klijntje.beAndere Femma ladies kregen meer voor elkaar, en maakten eveneens práchtige spullen. Dan denk ik aan de Lars van Laurence. Of de jurkjes van haar, die ongetwijfeld nog wel online gezet zullen worden. Of het prachtige hemd en Jacob van haar, perfect afgewerkt.  Er waren ook nog andere blogdames aanwezig maar doordat mijn jurk maar niet wilde vorderen, is het me niet gelukt met iedereen een (lang) babbeltje te doen. Misschien komt dat nog wel eens :)

En om al dat moois in te vervoeren, maakte ik ook nog deze weekendtas in de naailes, van het Grote Singer naaiboek. En een Vinktas, lekker assorti. Waarvan ik trouwens nog héél veel stof over heb!Patroon: Weekendtas uit Grote Singer Naaiboek
Stof + voering: Modecoupon


Patroon: Vinktas
Stof: Modecoupon
Voering: Art Gallery


Zo, en nu heb ik er even genoeg van. Héééél even.


11 opmerkingen:

 1. Het was fijn om je erbij te hebben! Prachtig kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo knap zeg, en dat allemaal op anderhalve dag! Het waren altijd maar korte babbeltjes aan de overlock en het strijkijzer. Ah ja, we waren er om zo veel mogelijk te naaien hé ;-), maar toch heel leuk om jou te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de tassen had ik op voorhand gemaakt hé, niet op het weekend zelf meer, dat had iets teveel van het goede geweest denk ik ;-) Was mss niet helemaal duidelijk in mijn blogpost!

   Verwijderen
  2. en ook fijn om jou te leren kennen Mieke!

   Verwijderen
  3. Jij was wel duidelijk hoor, ik bedoelde ook gewoon je kleedje. Op 1,5 dag, dat vind ik echt spectaculair :-) En je tassen zijn natuurlijk ook heel leuk :-)

   Verwijderen
 3. *jaloers* Lijkt me zalig om een heel weekend ongestoord te kunnen besteden aan naaisels!
  Prachtig kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je ziet er ontzettend knap en elegant uit in je jurk, laat dat zeker zijn! En het weekend, daar heb ik ook zo van genoten :-) Alleen mocht het iets dichter bij huis zijn, 7 uur heb ik verloren in de auto (4+3), die konden beter besteed worden :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi ! Mijn naaiweekend is al even voorbij ... Toch tof He

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het al gezegd, maar herhaal het gerust nog eens, wat een super kleedje! Het ongestoord naaien was tof, maar het leren kennen van nieuwe mensen (en hun blogs!) eigenlijk nog meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je staat echt prachtig met dit kleed. Je verhaal van uitkijken naar, is mega herkenbaar. O wat was het een fijn weekend!
  liefs Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie resultaten! Om jaloers op te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen