maandag 16 december 2013

Nog meer jurkjes!

Grote zus houdt van jurkjes, en ik hou ervan om ze voor haar te maken.

En dus deden we vooral dát tijdens een nieuwe naaidate bij háár. Zij was er ook bij, en ook nog een hele lieve andere mama met een überschattig bol buikje, maar naar mijn weten vooralsnog zonder blog :)

En terwijl de dames aan een mooie tas en nog een tas bezig waren, hield ik het vooral bij deze jurk. Omdat ik niet zo'n tassenmadam ben, en de dochter ook niet.

Dus werkte ik hard door (of probeerde dat toch althans), en na een aantal uren en dagen vol gevloek (want, je raadt het al, er liep vooral weer véél mis), ben ik trots om het kleedje, met zelfgemaakte satijnen paspelband, statijnen biais, en zowaar mét BLINDE rits, aan jullie voor te stellen!!


Wat liep er zoal mis, oftewel lessons learned:

1. de achterpanden worden NIET geknipt op stofvouw, maar mét naadwaarde (oeps)
2. dat geldt zowel voor de bovenstukjes als de rok (oeps)
3. het is ook bijzonder fijn als het patroon op het bovenstuk als in de rok, in de zelfde richting kijkt en dus visueel netjes doorloopt (oeps)
4. een blinde rits oogt veel netter als ze ook waterpas millimetergewijs op krak dezelfde hoogte netjes dichtgaat (oeps)

Je raadt het al, het tornmesje was de afgelopen week vooral weer mijn beste vriendje.

Maar het moet niet alleen negatief zijn, ik heb ook weeral enorm veel bijgeleerd dankzij de ritsen-workshop by MyDress! En daardoor is mijn blinde rits mét voering ook gewoon heel erg perfect (of bijna) BLIND! (al doet de foto iets anders vermoeden maar eigenlijk is het gewoon wel erg blind hoor)  #HAPPY!
En een tweede schouderklopje voor mezelf, ik ga enorm vooruit in het afwerken van mijn biais, awel, ik vind dat schoon, een weettewa: ikkanda! #trots :)

3 opmerkingen:

  1. Wauw, ze is echt super mooi geworden! En het viel me onmiddellijk op hoe mooi de tekening doorloopt aan de rits.
    Dankzij de bijna professionele blinde-ritsen uitleg die ik van je kreeg, is mijn Autumn Roses dress ook af geraakt. De rits is netjes 'gesandwished' tussen de buitenstof en voering. ;)
    En dit bolle buikje is stiekem een blog begonnen, maar nog iets te onzeker, waardoor ik hem nog even stilletjes voor mezelf heb gehouden. :)

    BeantwoordenVerwijderen