dinsdag 2 december 2014

Rokjes, rokjes, rokjes

Het Perfecte Rokje. Voor mij is dat een rekbare rimpelrokje met een tailleband, met paspel. Maar die toch niet té samengefrommeld wordt aan de buik. De tailleband moet met een platte voorkant en elastiek aan de achterkant.

Bovendien mag het geen slordige indruk geven, dus geen garensoep aan de binnenkant.

Tot nog toe was ik daar niet in geslaagd, getuige de misbaksels (aan de binnenkant) eerder op de blog. (zoals hier en hier en hier).

Maar. Op een dag kreeg ik een AHA-Erlebnis. Tegenwoordig krijg ik nogal zo eentje, omdat ik bepaalde dingen nu gewoon beter snap, in naailand.

En bovendien heb ik mijn angst voor knoopsgatelastiek nu eindelijk overwonnen - althans ik ben de drempel overgestapt.

Zowaar een rokje dat naar mijn goesting was, naar afwerking toe.  Gevoerd voor de winter, en zelfs netjes afgewerkt!
een gevoerd rimpelrokje!

knoopsgatelastiek!

een platte tailleband aan de voorkant.
En: zie ne keer hoe schoon afgewerkt!Maar, maar, maar. De knoopsgatelastiek is té hard aangespannen waardoor het rokje alsnog vanachter wel érg hard opfrummelt en dochter precies een staart onder haar rokje heeft.

En bovendien was mijn overlock even buiten dienst waardoor de binnenkant nog steeds niet 100% afgewerkt is.

Maar! Dankzij mijn AHA-Erlebnis, en mijn overlock die het opnieuw doet, ga ik binnenkort een rokje maken waar ik 100% blij mee ben.

Ik ben alvast benieuwd!

Oh ja- en van het resterende lapje stof heb ik een simpel A-lijntje voor de kleine zus gefabriceerd, met een lapje boordstof en wat biais heb ik nu 2 assorti dames.
 Me likes <3


Alleen: het rokje voor grote zus is te kort :-(
(oh ja en dit was het eerste testrokje. Weldra voor een pop, maar nu mag hij nog een keertje of 2 als speelrokje gedragen worden)

2 opmerkingen: